Kljuić: I moja generacija će se u Sarajevu voziti metroom

Stjepan Kljuić

Član predsjedništva SDU BiH i kandidat za gradonačelnika Sarajeva na predstojećim lokalnim izborima Stjepan Kljujić smatra da na današnjoj političkoj sceni nemamo državnika koji bi štitio Bosnu i Hercegovinu.

“Imperijalizam se promijenio i nema više potrebe za vojnim osvajanjem zemalja. Danas imate činovnike MMF-a koji određuju kreditne rejtinge zemljema i na taj način iz njih izvlače novac”, kazao je Kljujić na javnoj tribina pod nazivom “SDU BiH – Unija za sve nas, odgovor apatiji i beznađu” .

Revoltiran činjenicom da danas postoji Sarajevo i Istočno Sarajevo, obećao je da će, ako on bude izabran za gradonačelnika, biti samo jedno Sarajevo. “Ako i ne budem ja izabran, tražit ću onoga koji bude da prihvati programe koje ćemo mi napraviti, a to je, između ostalog, da se i moja generacija mora voziti metroom u Sarajevu”, potcrtao je Kljujić.

Predsjednik SDU BiH Nermin Pećanac podsjetio je da su neki na prethodnim izborima pokupili puno simpatija građana najavljujući povratak Valtera u Sarajevo.

“Tko je gledao taj film sjeća se da je postojao i Kondor, odnosno lažni Valter, i mi danas na vlasti imamo puno Kondora”, kazao je Pećanac i dodao da će slogan SDU-a na lokalnim izborima u listopadu biti parola Nijaza Durakovća: “Zajedno protiv lopova, korupcje i siromaštva”.

Na tribini je prezentiran i novi logo SDU BiH na kojem, umjesto dosadašnjeg jednobojnog crvenog, ima pet boja koje predstavljaju Bosnu i Hercegovinu uređenu na principu pet ekonomskih regija za šta se SDU zalaže.