Lederer: Žao mi je Viskovića, ne može se pomiriti da sam ga pobijedila

Žao mi je bivšeg kandidata Viskovića što se dao izmanipulirati, izjavila je aktualna intendantica zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, komentirajući izjave koje je Velimir Visković dao nakon odluke Kazališnog vijeća.

Podjetimo, Kazališno vijeće zagrebačkog HNK za novu intendanticu ponovno će predložiti Anu Lederer, odlučili su većinom glasova članovi Vijeća nakon četvrtog natječaja na koji se, uz aktualnu intendanticu, prijavio još i leksikograf, pisac i urednik Velimir Visković.

Visković je nakon toga, među ostalim, izjavio dacijeni rad ministrice Zlatar da mu je stalo mu do toga da je podupre u obračunu s klijentelističkim krugovima u zagrebačkoj kulturi. Sliedom toga, Ana Lederer je u intervjuu Tportalu odgovarala na pitanje smatra li se dijelom 2klijentelističkog kruga”.

Odgovorila je ovako: “Žao mi je bivšeg kandidata Viskovića što se dao izmanipulirati od svojih nesposobnih prijateljica, koje mjesecima kao papagaji ponavljaju jedne te iste floskule i teroriziraju medijski prostor. Ne vidim kako bi on mogao u bilo čemu pomagati bilo kome, kad nije znao pomoći ni sebi. Odavno govorim da je samo ‘trojanski konj’ kojeg je samozvana gerila iskoristila zbog vlastitih interesa. Nemam pojma o kojem klijentelizmu Visković govori, a pogotovo nemam pojma kojem bi to krugu ja trebala pripadati. Znam samo da je ‘klijentelizam’ jedna od četiri ključne riječi koje njegova ekipa neprekidno i neumorno ponavlja.”

Rekla je i da joj je žao “Viskovića koji se nikako ne može pomiriti s time da sam ga pobijedila programom”. “Od sedam članova Kazališnog vijeća samo su dvojica glasala za njegov – naravno, oni iz Ministarstva kulture”, dodala je Lederer.