Lijanovići podržavaju Lagumdžijin izbor za predsjedavajućeg Vijeća ministara

Jerko Ivanković Lijanović, dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, izjavio je da bi predsjedavajući Vijeća ministara BiH trebao biti predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija.

”Stav Narodne stranke Radom za boljitak u daljnjim pregovorima o formiranju vlasti je da predsjedatelj Vijeća ministara BiH mora biti iz stranke koja je osvojila najveći broj glasova, odnosno Zlatko Lagumdžija jer smatramo da predsjednik najjače stranke mora i treba preuzeti političku odgovornost, po uzoru na demokratsku praksu u Njemačkoj ili Velikoj Britaniji”, izjavio je Jerko Ivanković Lijanović u Širokom Brijegu, gdje su se on i predsjednikom stranke Mladen Ivanković Lijanović sastali s Alexanderom Rhotertom, političkim savjetnikom u Uredu posebnog predstavnika Europske unije.

”Spremni smo ući u vlast i preuzeti odgovornost za upravljanje Bosnom i Hercegovinom, ali samo pod uvjetom da zajedno s koalicijskim partnerima možemo provesti svoj program, koji je baziran ne ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine”- kazao je Mladen Ivanković Lijanović tijekom sastanka.

On je istaknuo da “uz međunacionalnu suradnju novo političko vodstvo mora biti okrenuto ekonomskim reformama, izbavljanju građana iz dužničkog ropstva, smanjenju siromaštva i podizanju boljeg životnog standarda svih građana”.

“Jačanje domaće proizvodnje, promjena porezne politike, gradnja ambijenta za nova radna mjesta, zadržavanje postojećih i put ka euroatlanskim integracijama nemaju alternativu”, istaknuo je Mladen Ivanković Lijanović.

Lijnovići su na sastanku istaknuli da Narodna stranka Radom za boljitak ima skoro stopostotni rast popularnosti u odnosu na Opće izbore iz 2006.