Linić nedavno izjavio da će 2013. biti još teža, Milanović tvrdi da će iduće godine biti bolje

Premijer Zoran Milanović rekao je u razgovoru za Jutarnji list kako vjeruje da će iduća godina biti bolja te da Vlada na temelju pokazatelja očekuje gospodarski rast.

“Sljedeća će godina vjerujem biti bolja, očekujemo rast, i to nije vjerovanje nego to govore pokazatelji, a ova je godina vrijeme konsolidacije. Na nama je u stvari bilo, kako je to uvijek u politici ključno, s ekspertima za ekonomsku i industrijsku politiku ustanoviti gdje su zapreke u sustavu”, rekao je Milanović.

Kada je riječ o raspisivanju natječaja za velike investicije, premijer očekuje da će “sve krenuti ove godine”. Kao velike projekte naveo je Plomin, Luku Rijeka i željeznice, dodavši kako je nužno skinuti “stigmu s Hrvatske da je neprijateljska za ulaganja”.

Rekavši kako ne vjeruje da će Hrvatskoj biti potreban MMF, premijer Milanović istaknuo je da je “situacija u Hrvatskoj teška, ali nije dramatična” dodavši da su “naše banke stabilne, ali pasivne”.

Ministar financija Slavko Linić prije nekoliko dana je, u razgovoru za Hrvatski radio, rekao da će se u 2013. godine živjeti teže, da će život biti skup i vrlo težak. “I s ovakvom potrošnjom iduće godine ćemo se zadužiti još 10 milijardi. U Europi je kriza, suša je, hrana će poskupjeti, a rezovi će biti veći”, izjavio je u razgovoru za Hrvatski radio .

Dodao je kako svaki građanin imao pravo pokazati nezadovoljstvo radom Vlade, ali Vlada ne može odustati od svojih poteza – a to znači štednja na svim razinama.