Ljetni kamp @ MSU – edukativno-rekreativni program za osnovnoškolce

Muzej suvremene umjetnosti po prvi put ovoga ljeta organizira edukativno-rekreativni program za osnovnoškolce.

djeca_likovna_radionica

Ljetni kamp @ MSU pilot projekt je koji ima za cilj dio ljetnih školskih praznika ispuniti edukativnim i zabavnim sadržajima, nahraniti tijelo i dušu naših školaraca.

“Primijetili smo da je mnogim roditeljima teško organizirati slobodno vrijeme djece u vrijeme školskih praznika, prije početka njihovih godišnjih odmora. Upravo smo zato odabrali ovaj termin, u kojem je većina roditelja još uvijek vezana za radno mjesto”, objavljeno je na web stranici ovog projekta – http://msuljetnikamp.com/.

Program ljetnog kampa namijenjenog je osnovnoškolcima koji su podijeljeni u dvije dobne skupine: od 7 do 11 i od 12 do 15 godina, a počinje u ponedjeljak, 6. 7. 2015. i traje do petka, 10. 7. 2015.

Svakim danom od 9.00 do 17.00 sati održavat će se likovne i tematske radionice, sportske aktivnosti, interaktivna vodstva i društvene igre.

Slikarske i kiparske radionice, crtanje karikature i stripa, tajne muzejske forenzike, mala škola parkoura, capoeire i stolnog tenisa, izrada mobila i land art vrtlarstvo neki su od najzanimljivijih sadržaja koje su pripremili kreatori ovog programa.

Djeca će se svakodnevno susretati s originalima umjetničkih djela u stalnom postavu Zbirki u pokretu i na izložbi Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse, te u dodiru s umjetničkim djelima razvijati kulturu gledanja i ophođenja s umjetnošću.

MSU tim voditelja i animatora donijet će sa sobom i dašak drugih, susjednih i dalekih kultura (Italija, Poljska, Libanon). Radionice i druženja bit će na hrvatskom jeziku, ali će djeca naučiti i poneku riječ i pjesmicu na engleskom, talijanskom i arapskom jeziku.

Rezultate ovih druženja bit će izloženi u MSU Školici od 11. 7. 2015. do 25. 7. 2015.

Cijena programa iznosi 750 kuna, prijave i uplate vrše se najkasnije do 30.6.2015.