Makedonska vlada najavila rat turskim sapunicama

Makedonska je vlada krenula u žestok obračun s turskim sapunicama koje namjerava zamijeniti onima iz domaće produkcije.

Ako je vjerovati napisima pojedinih makedonskih medija, turske televizijske serije u Makedoniji će biti zamijenjene serijama nastalima u domaćoj produkciji, što je najavio ministar za informatičko društvo Makedonije Ivo Ivanovski.

“Uskoro počinje javna rasprava o novom Zakonu o medijima, koji predviđa nove regulative kojima će biti smanjeno prikazivanje određenih emisija, kao što su Ezel,Hiljadu i jedna noćSulejman Veličanstveni i drugih”, najavio je Ivanovski u intervjuu za skopski dnevnik Večer.

Isti medij navodi da se turske serije u Makedoniji emitiraju u najgledanijem terminu, dok se serije iz makedonske produkcije emitiraju u kasnim noćnim satima, najčešće iza ponoći.

Upravo zbog toga, kako bi se potpomogla domaća produkcija, makedonska je vlada donijela novi zakon koji nalaže da u 30 posto emitiranja u terminima od 8 do 20 sati bude zastupljena makedonska produkcija, koja bi, prema predviđanjima, do 2014. godine trebala činiti 40 posto programa, a od 2015. godine čak 50 posto.  [Net.hr]