Marin Miletić objasnio zašto je Poljska uspješnija od Hrvatske

Foto: Screenshot Facebook

Marin Miletić, saborski zastupnik Mosta, na Facebooku je iznio zanimljivo razmišljanje o tome zašto je Poljska uspješnija od Hrvatske.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Poljska je mogla, možemo i mi!
Čitam u Večernjaku reportažu iz Poljske. Objektivni tekst o snazi Poljaka i njihove države.
Poljaci su proveli lustraciju i očistili svoju državu od onih koji su radili zlo svom narodu. Naši to nisu mogli učiniti zato jer je UDBA (razni kumovi, jelte) ušla s tisućama komunista u HDZ i SDP. Oni koji su radili protiv hrvatskog identiteta, hrvatske kulture i katoličke vjere samo su preko noći – presvukli dres. Srca su im manje – više ostala ista. Kada Most preuzme odgovornost za našu Državu, počistit ćemo i ovaj dio koji je ostao nama veliki uteg i danas. Ako radi ničeg drugog – pravde radi, počistit ćemo ovaj dio. Poljaci su se maknuli od komunizma i mentalnog sklopa svakog socijalizma. Danas njihovi nerazvijeniji dijelovi su razvijeniji od Hrvatske za dvadeset godina.
Drugo, Poljaci su povukli ogromna sredstva iz EU-a i ta sredstva usmjerili u PRIVATNI sektor, a ne JAVNI. Sve suprotno od Hrvatske. Država je maknula šape sa strateških tvrtki i time iskorijenila korupciju. Hrvatska godišnje gubi desetke MILIJARDI kuna‼️ jer smo duboko koruptivna država. I ovo ćemo urediti. Prvo, zakonske kazne za korupciju moraju biti rigorozne. Poruka države će biti: kradeš? Kada te ulovimo, a ulovit ćemo te, robijat ćeš godinama, ali ne samo da ćeš robijati nego ćemo ti SVE uzeti. Svaki kvadrat koji si stekao nezakonito. Zato će biti sveobuhvatni zakon o PODRIJETLU imovine. Ne možeš dokazati skupocjene automobile? Stanove? Imaš plaću par tisuća kuna, a milijunske vrijednosti? Ostat ćeš bez svega. Bez nalivpera za kojeg ne možeš dokazati od kuda ti je. Lopovi su uništili našu Državu. Dolazi vrijeme kada ćemo mi uništiti lopove. Ekonomist ističe kako je varšavska burza danas jedna od najjačih u Europi, poduzetnička klima je sjajna i za fin-tech industriju.
Treće, kada je Poljska ulagala u vojsku, obrambeni sustav, avijaciju – ljevica i kvazi zeleni su teško napadali Poljake da su nazadni, ovakvi, onakvi. Sada pjevaju hvalospjeve takvoj politici. Ne mogu državu voditi mlakonje. Ne mogu državu voditi oni koji su prikopčani na izvore stranih interesnih skupina. Ne mogu voditi državu oni koji ne brinu za obitelji i našu djecu. Neka takvi vode sebe u šetnju. A ne hrvatski narod.
Poljska je danas suverena, snažna, demografski održiva.
Hrvatska je mala, ali može biti snažna, suverena, samodostatna, mala, ali ponosna Država.
Takvom ćemo ju napraviti.
Tražite znak? Za početak, koliko ti znakova treba da znaš kako MORAŠ izaći na izbore i drugi put glasovati pametnije!”