MediaNet istražio: Građanima najpopularniji novinari Bago, Šprajc i Kopljar

Najpopularniji novinari u Hrvatskoj su 2015. prema mišljenju građana Mislav Bago, Zoran Šprajc i Saša Kopljar, objavljeno je u petak na Weekend media festivalu u Rovinju.

MediaNet

MediaNet, tvrtka za medijska istraživanja i analize iz Zagreba, po drugi je put provela istraživanje na reprezentativnom uzorku od 1000 punoljetnih ispitanika na području cijele Hrvatske. Anketa je provedena od 12. do 15. rujna, a ispitanici su mogli ponuditi tri imena iz bilo kojeg medija.

MediaNet je proveo anketu i među članovima Hrvatske udruge za odnose s javnošću te studentima i profesorima novinarstva i odnosa s javnostima nekih hrvatskih sveučilišta i veleučilišta. Oni su se izjašnjavali o najboljem novinaru televizije, web portala, radija i tiska.

Ivana Petrović (Nova TV) i Zoran Šprajc (RTL) podijelili su laskavu titulu najboljeg televizijskog novinara dok je Mislav Bago (Nova TV) zauzeo treću poziciju.

Najbolji novinar u kategoriji web portala je Ilko Ćimić (Index.hr), slijede Helena Puljiz (T-portal) i Boris Dežulović (slobodni novinar).

Isti broj glasova u anketi za najboljeg radijskog novinara dobili su Barbara Kolar (Antena Zagreb) i Mislav Togonal (HRT), a treća je Željka Gulan (Mediaservis).

Prema anketi, najbolji novinar tiskanih medija je Ante Tomić (Jutarnji list), Boris Dežulović (slobodni novinar) je na drugoj poziciji, a sportski komentator Tomislav Židak (Jutarnji list) na trećoj.

Rezultate istraživanja prezentirala je voditeljica Iva Šulentić.

Prema istraživanju koje je MediaNet predstavio prije dvije godine na Weekend media festivalu najveću je popularnost i tada uživao Mislav Bago, a među najpopularnijima bili su Aleksandar Stanković, Goran Milić, Zoran Šprajc i Denis Latin.

Nakon proglašenja najpopularnijih i najboljih novinara MediaNet je prezentirao Metricom, alat za pretragu i analizu komunikacije na društvenim mrežama, koji daje najtočnije rezultate pretrage, posebno prilagođen praćenju komunikacije u regiji.