Milan Bandić čestitao Dan antifašističke borbe

milan-bandic-360Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, uputio je građanima čestitku u povodu Dana antifašističke borbe. Bandić u svojoj čestitci piše:

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,

Antifašizam kao dio europskog i svjetskog povijesnog naslijeđa, kao bitan element ugrađen u temelje modernih demokracija, kao vrijednost koju dijelimo sa slobodoljubivim dijelom svijeta, važan je i konstitutivan dio i našega, hrvatskog društva.

Tragedija koju je svijet doživio u prošlosti, koja je i na ovim prostorima uzela veliki danak, opomena je svim generacijama da nema alternative miru, slobodi i ravnopravnosti, ako želimo društvo u kojem čovjek može živjeti i osjećati se istinskim ljudskim bićem.

Gradeći demokratsko i slobodno društvo na principima pravednosti, poštivanja ljudskih prava, tolerancije i solidarnosti, ujedno ispunjavamo i obvezu prema onima koje su se borili, patili i stradali u vremenima kada su ovi principi bili pogaženi. Njih se danas sjećamo s posebnim pijetetom i zahvalnošću, svjesni da predanost istinskim ljudskim vrijednostima znači svakodnevno djelovanje na njihovom potvrđivanju i promicanju.

S tom mišlju, drage sugrađanke i sugrađani, čestitam vam Dan antifašističke borbe.