Ministar Medved završio u bolnici, misli su da je u pitanju srce, zatim je prebačen u Zaraznu

Foto: Vlada RH

Braniteljskim krugovima posljednjih se dana proširila nimalo ugodna vijest o bolesti njihova resorna ministra Tome Medveda. Tu su nam vijest potvrdili i u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

“Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved hospitaliziran je u Zagrebu prošli tjedan zbog zdravstvenih problema. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno i oporavlja se”, stoji u odgovoru na upit koji nam je Večernjem listu poslala ministrova Služba za odnose s javnošću, bez preciznijih informacija o vrsti bolesti i simptomima s kojima se ministar bori.

No kako Večernji doznaje, potpredsjednik Vlade najprije je, još prošlolg utorka, primljen u KBC Rebro zbog bojazni da je riječ o srčanim problemima, no nakon učinjenih pretraga prebačen je u Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Ondje se nalazizbog posljedica rotavirusa sa izrazito visokom temperaturom koja je danima prelazila čak 40 stupnjeva, no liječnici su je uspjeli sniziti.

Inače, rotavirus uzrokuje gastroenteritis, simptomi osim povišene tjelesne temperature uključuju povraćanje i bol u trbuhu, a liječenje se prvenstveno sastoji od nadoknađivanja izgubljene tekućine, odnosno hidracije.

Na žalost, ovo nije prvi put da ministar branitelja Tomo Medved zbog narušena zdravlja zatraži pomoć liječnika. U svibnju 2019. hospitaliziran je u KB Dubrava zbog problema sa srcem. Tada nije podvrgnut operaciji već mu je napravljen manji zahvat na krvožilnom sustavu, na koronarnim arterijama srca, a u bolnici ga je posjetio i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Tri godine ranije, u ljeto 2016. godine ministar Medved u bolnici je završio i, a liječio se u zagrebačkoj bolnici Rebro. Tada je hospitaliziran zbog visokog krvnog tlaka.