Ministar Živković: Nije bilo potpisivanja peticije u školi

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Posavske županije Marijan Živković objavljeni prilog Federalne televizije u središnjem dnevniku te kuće, u kojem je rečeno da je peticija “Stop majorizaciji hrvatskog naroda” potpisivana Srednjoj školi “Pere Zečevića” u Odžaku, okvalificirao je nekorektnim i zlonamjernim.

“Svaka punoljetna osoba može potpisati peticiju i ne vidim tu ništa loše. Nije korektno i netočno je da je peticija potpisivana u učionicama srednje škole i da su profesori nagovarali učenike da je potpisuju”, kazao je novinarima ministar Živković.

Po njegovim riječima profesorica srednje škole u Odžaku Amira Sejdinović zloporabila je Federalnu televiziju kako bi zbog svojih osobnih interesa od srednje škole u Odžaku napravila “slučaj”.

“Spomenuta profesorica, završila je sociologiju ali je predavala u školi i psihologiju. Kada joj je ravnatelj priopćio nešto što nema veze s ovom peticijom, tj. da ona više ne može predavati predmet za koji nije stručna, ona je kazala da će sada u školi imati Federalnu televiziju, a potom je nazvala tu TV kuću i napravili su od toga ‘slučaj’ ali po pitanju peticije”, kazao je ministar Živković.

On je ponovio, da prema informacijama kojim raspolaže, nije bilo potpisivanja peticije u školskim učionicama te da Federalna televizija jednostavno želi ovakve priloge.

“Problem je u tome što netko radi za Lagumdžiju, što se žele Hrvati izbaciti iz vlasti i zbog toga vlast u BiH nije formirana. Uvjeren sam da vlast nikada neće biti formirana ako se prema Hrvatima i dalje tako budu odnosili iz SDP-a i njihovih koalicijskih stranaka”, kazao je ministar Živković.

Federalna televizija je u svom prilogu ravnatelja, pojedine profesore i učenike Srednje škole “Pere Zečevića” u Odžaku optužila da su na neprimjeren i nezakonit način orginizirali i provodili potpisivanje peticije u školskim učionicama, a što oni opovrgavaju.