Nakon 17 godina i 34 dana Fikret Adbić se vratio u Veliku Kladušu – VIDEO

Nakon gotovo dva desetljeća u Veliku Kladušu vratio se Fikret Abdić Babo, kako bi nazočiti na proširenoj sjednici Izvršnog odbora Udruženja za zaštitu nezaposlenih dioničara Agrokomerca.

“Ne smijete više gladovati. Nema nikakvog razloga za to. Ja i moj tim imamo još dovoljno snage i pameti da obnovimo ovo naše ekonomsko čudo”, poručio je Abdić svojim pristašama.

Abdić je oko 15 sati prešao granicu na graničnom prijelazu Maljevac, pola sata kasnije izašao je iz kladuške pošte u kojoj je podigao svoju bosanskohercegovačku osobnu iskaznicu, te potom krenuo na mjesto skupa.

“Nakon 17 godina i 34 dana sam ovdje i osjećam se odlično. Tu sam da se susretnem s dioničarima Agrokomerca jer bez njih ne bi bilo tvrtke”, rekao je Abdić u prvim susretu sa mještanima Velike Kladuše.

Dodao je ironično kako je na granici bilo duže provjere jer je to “normalno kada lopovi ulaze u zemlju”.

Abdić je Veliku Kladušu napustio 7. kolovoza 1995. godine, nakon propasti Autonomne pokrajine Zapadna Bosna, koju je sam osnovao.

Na sjednici Udruženja za zaštitu nezaposlenih dioničara Agrokomerca, održanoj na otvorenom u nazočnosti oko 2.000 ljudi, Abdić ukratko prezentirao planove za revitalizaciju Agrokomerca.

Od Vlade BiH očekuje da mu u najam prepusti nacionalizirane pogone bivšeg Agrokomerca, za što joj nudi 10 posto višu cijenu najma od one koju plaćaju postojeći zakupci.

“Pokretanje proizvodnje u Agrokomercu povući će lančanu reakciju u privredi BiH i regije. Razbit ćemo famu da se iz ove krize ne može izaći. Govore mi da sam star, ali sam u takvoj kondiciji da sam sposoban voditi i veći gigant, negoli je Agrokomerc bio na vrhuncu svoje snage”, poručio je Abdić okupljenima.