NE PRIHVAĆA ODGOVORNOST: Na burnom sastanku vodstva HSS-a Beljak odbio dati ostavku!

Krešo Beljak

Premda su se  članovi okupili, sastanak Predsjedništva HSS-a sinoć nije održano jer većina nije podržala dnevni red koji je predložio predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

“Nas sedam odbilo je verificirati zapisnik s telefonske sjednice Predsjedništva koju je Beljak održao protekli tjedan, a čemu smo se također protivili”, rekla je u utorak navečer za Jutarnji list Ana-Marija Petin, članica Predsjedništva HSS-a.

Sastanku  je potrajao tri sata, ali sama sjednica nije održana. Netko je postavio i pitanje Beljakove potencijalne ostavke.

“Rekli smo mu da njegovu funkciju može preuzeti zamjenik, ali on je burno reagirao, rekavši da ovaj rezultat nije njegova krivica, i kako to uopće možemo tražiti od njega”, kaže Petin.

Sedam članova Predsjedništva HSS-a, naime, bilo je, kako doznaje Jutarnji list, protiv Beljakova dnevnog reda, dok je jedan član bio suzdržan, a šest ga je podržalo.

“Otpočetka nismo željeli sudjelovati u telefonskom Predsjedništvu na kojem su raspisani izbori i donesene su izmjene i dopune Statuta, to je potpuno protustatutarno. Stoga tražimo poništenje svih tih odluka, otvaranje novog izbornog procesa koji će se održati uživo, a ne putem telefona ili emaila”, kaže Petin, te dodaje da je vrijeme da se stranku predstane voditi autokratski.

“Predsjednik Beljak imao je slobodu i mir u kampanji da odlučuje o svemu, ali sada više nije važan samo on, već spas HSS-a, a o njemu ne odlučuje samo Beljak”, rekla je Petin.