Nediljko Rimac novi-stari premijer Hercegbosanske županije

Premijer Hercegbosanske županije u tehničkom mandatu Nediljko Rimac iz HDZ-a 1990 bit će mandatar za formiranje nove vlade ove županije, potvrdio je zastupnik HSP-a BiH i predsjedavajući Županijske skupštine u prethodnom mandatu Drago Stanić.

Stanić je novinarima rekao da će ovoga tjedna biti zakazana nova sjednica Skupštine na kojoj će novo vodstvo dati mandat za formiranje županijske Vlade kandidatu HDZ-a 1990 i aktuelnom premijeru Nediljku Rimcu. Po njegovim riječima, Rimac će dobiti određen rok za sastavljanje nove vlade.

Odgovarajući na pitanje hoće li sadašnja skupštinska većina koju čine zastupnici HDZ-a 1990, HSP-a, SDP-a, Narodne stranke “Radom za boljitak” i SDA imati dovoljan broj glasova za potvrđivanje vlade koju će sastaviti Rimac, Stanić je rekao da će imati i više od 17 potrebnih glasova, jer će, kako je rekao, mandat u Skupštini preuzeti tri ministra koji su sada u tehničkom mandatu.

Iako je bilo najavljeno da će od mandatara HDZ-a BiH za formiranje nove vlade Stipe Pelivana biti zatraženo da se 4. studenoga na sjednici Skupštine u Tomislavgradu izjasni ima li ili nema dvotrećinsku većinu za formiranje nove Vlade, stranke platforme to nisu učinile, a neslužbeno se doznaje da je sam Pelivan rekao zastupnicima kako nema potrebnu skupštinsku većinu.