NEMA VIŠE ŽIVOG ZIDA: Sinčić objavio da stranka mijenja ime, evo kako će se sada zvati

Foto: Screenshot

Ivan Vilibor Sinčić danas je u Zagrebu, na Zrinjevcu, predstavio stranku Ključ Hrvatske. Ne radi se o novoj stranci, već o svojevrsnom rebrandingu Živog zida, s kojim organizacija kreće naprijed, javlja 24 sata.

“Kao što su 2011. godine, dolaskom stranke Živi zid, započele promjene u hrvatskoj politici, tako i danas ovdje započinje novo razdoblje s Ključem Hrvatske. Živi zid je odradio svoj zadatak; deložacija više nema, a ovršni zakon je upravo zbog našeg djelovanja promijenjen te je politika počela drugačije funkcionirati. Potaknuli smo mlade da se aktiviraju, natjerali birače da promišljaju o politici na drugi način, a sada je vrijeme da se naše aktivističko i političko djelovanje podigne na višu razinu”, rekao je Sinčić.

Kazao je kako su za dvije godine, koliko je Živi zid pomalo izbivao sa scene, “ustaše i partizani evoluirali na level dva, a korupcije i lopovluka nikada nije bilo više”. Vrijeme je da se okrenemo borbi za budućnost, dodao je.

“Kao mladi ljudi ponekad smo griješili, no uvijek smo imali iskrene namjere za razvoj ovoga društva, pomagali smo koliko smo mogli i nikada nismo glasali za loše zakone, a tako ćemo i nastaviti. Sazreli smo, stekli iskustva i kontakte. Ne gasimo Živi zid, ne osnivamo novu stranku, unaprjeđujemo je, rastemo i nadograđujemo našu organizaciju”, istaknuo je Sinčić.

“Živi zid je dobio svojeg prvog gradonačelnika, na što sam neizmjerno ponosan, jer smo na anketama imali svega jedan posto. Ostvarit ćemo i brojne druge ciljeve kao što je iskorijeniti kriminal i korupciju iz Hrvatske te svima omogućiti jednake prilike. Za nas ne postoji nemoguće, imamo pravo na normalan život u svojoj zemlji”, zaključio je Ivan Vilibor Sinčić.