Novcem namijenjenim za Snježnu kraljicu gradit će se bazeni

bazen500„Novac planiran za održavanje Snježne kraljice preusmjerit ćemo u razvoj zagrebačkog sporta“, kazao je gradonačelnik Milan Bandić nakon što je objavljeno kako se ove godine sljemenska utrka po prvi put neće održati.

Ipak konkretne prijedloge gdje bi se taj novac mogao uložiti, piše Večernji list, gradonačelnik tada nije znao nabrojati, sve do petka kada je izjavio da će se tih šest do sedam milijuna kuna, koliko Grad svake godine daje za Snježnu kraljicu, uz ono što daje i Turistička zajednica grada Zagreba, uložiti u prioritete – bazene.

„Črnomerec, Špansko, Dubrava, to su tri mjesta na kojima treba graditi bazen“, poručio je gradonačelnik.Njegova izjava sa zadovoljstvom je primljena kod predsjednika vijeća gradskih četvrti Stenjevec.

„Trenutni plan je da se bazen u Španskom gradi na mjestu gdje je sada karting staza uz Zagrebačku aveniju. To je gradsko zemljište, a njima 1. siječnja 2015. godine istječe i koncesija“, kaže Vladimir Andrić, predsjednik četvrti Stenjevec. Lokacija za gradnju bazena na Črnomercu nije još poznata, osim da to mora biti gradsko zemljište.