Novi gaf Davora Butkovića: Ivana Paulettu živog pokopao!

Komentrajući raskola u IDS-u, Davor Butković je u današnjem u Magazinu Jutarnjeg lista, među ostalim, napisao: “Pozivanje na političku autonomiju tek je zastava za one tvrđe IDS-ove birače i aktiviste, koji su u devedesetim godinama bili skloni pokojnom Ivanu Pauletti, jednom od prvih ideologa Istarskog demokratskog sabora,…”

Ne bi tu bilo ništa sporno da Pauletta nije živ! Potvrdio je to u kratkom telefonskom razgovoru i dojučerašnji IDS-ovac Damir Kajin, piše portal Index.hr.

Ivan Pauletta (rođen 1936. godine), jedan je od osnivača IDS-a, a 1990. godine postao je prvim predsjednikom Istarskog demokratskog sabora, stranke koje je 19. veljače 1990. godine upisana u Registar političkih stranaka. Iz aktivne politike se povukao 1997. godine.

Kolege iz Regional Expressa poslale su portalu Index.hr fotografiju Ivana Paulette snimljenu u srijedu na predstavljanju Damira Kajina kao kandidata za istarskog župana.

Po riječima novinara Regional Expressa, Pauletta je zbog visokog tlaka u očima gotovo slijep i došao je uz pomoć supruge.