Obrat u Zadru: Brutalno deložirana obitelj Vukić ostaje u kući!

Nakon što su prije dvadesetak dana deložirani iz obiteljske kuće u Arbanasima, odvjetnik zadarske obitelji Vukić Zvonimir Hodak otkrio je da vlasnik kuće nije Slovenac koji je zatražio deložaciju, nego druga slovenska državljanka.

Provjerom u zemljišno-knjižnom odjelu zadarskoga Općinskog suda utvrdili su da je vlasnica njihove kuće slovenska državljanka Urška Kos, a ne Blaž Sotlar i njegova tvrtka “Boškarija gradnja” na čije ime je provedena deložacija.

“Mi smo žrtve organiziranoga kriminala, a Blaž Sotlar pokušao je prijevarom doći do vrijedne nekretnine”, rekla je na konferenciji za novinare kći bivših vlasnika Tina Vukić-Karađole.

Istaknula je da se sa Blažom Sotlarom čula u subotu ne znajući tada da kuća nije njegova.

“Pokušala sam spustiti cijenu na 70.000 eura, a on je rekao da je njegova zadnja ponuda 90.000 eura. Sotlar je prevario i državu, oštetio je državni proračun jer je zadnja deložacija bila nelegalna. Pitam se tko nas pravi budalama, kakvi su zakoni ove države i tko može imati povjerenja u bilo koju instituciju ove države”, izjavila je Tina Vukić-Karađole.

Vukići su 8. studenoga deložirani iz svoje kuće, a nakon deložacije Sotlar im je ponudio da ostanu još 20 dana i otkupe kuću za 90.000 eura. Taj rok istječe u srijedu.