Od idućeg mjeseca naplata odvoza smeća prema količini, ali ne u čitavom gradu

Prošlogodišnja odluka Gradske skupštine o načinu obračuna odvoza komunalnog otpada obvezuje da se odvoz otpada počne naplaćivati prema količini, a ne prema kvadratima stana, kako se naplaćuje sada.

cistoca

Naravno, tu promjenu nije lako provesti, ona zahtijeva infrastrukturne pripreme i nove ugovore s građanima.

Ipak, sve je više nade da će odluka u dogledno vrijeme ipak biti provedena. Na takav zaključak navodi i najava da se kreće se već idućeg mjeseca kreće s novim načinom naplate u jednom zagrebačkom naselju.

Kako javlja Radio Sljeme, prije nego što bude proširen na cijeli grad, novi način naplate počinje najprije u Horvatima. Tu je informaciju, gostujući u programu ovog radija, potvrdila zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek.

Istaknula je da su u spomenutom naselju obiteljske kuće kod kojih je naizraženijji taj problem, odnosno nepravednost uzrokovana sadašnjim načinom naplate.

Te su kuće, naime, nešto veće kvadrature od stanova, ali to ne znači da građani tamo odlažu veće količine otpada.

“S obzirom da smo razradili akcijski plan, koji bi trebao omogućiti da se isti način obračuna odvoza otpada primjeni na sve četvrti grada Zagreba, mislim da se tu radi samo o nekoliko mjesci i nadam se da će građani imati razumijevanja”, izjavila je Sandra Švaljek