OD OCA JOVANA I MAJKE AJŠE: Zlatko Miletić postao član Kluba Hrvata Doma naroda PSBiH

OD OCA JOVANA I MAJKE AJŠE: Zlatko Miletić postao član Kluba Hrvata Doma naroda PSBiH

Izaslanici u Domu naroda Parlamenta FBiH izabrali su danas izaslanike za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH. Izabrani su izaslanici u Klub Hrvata i Klub Bošnjaka Doma naroda PSBiH, javlja Hrvatski medijski servis.

Tako će u Klubu Hrvata biti predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović, aktualni predsjedatelj Doma naroda PSBIH Bariša Čolak, ministrica obrane Marina Pendeš i dosadašnja predsjedateljica DN PFBIH Lidija Bradara iz HDZ-a, te Zlatko Miletić iz Demokratske fronte.

U Klubu Bošnjaka u državnom Domu naroda će biti Bakir Izetbegović, Asim Sarajlić i Amir Fazlić iz SDA, Denis Bećirović iz SDP-a te Fahrudin Radončić iz SBB-a.

Podsjećamo, u Klubu Srba u državnom Domu naroda iz Republike Srpske su izabrani Dušanka Majkić, Lazar Prodanović, Sredoje Nović i Nikola Špirić iz SNSD-a i Mladen Bosić iz SDS-a.

Ovime je kompletiran proces formiranja zakonodavne vlasti u BiH na svim razinama vlasti.

Zahvaljujući Uputstvu Središnjeg izbornog povjerenstva o izboru izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH koji nije u skladu sa presudom Ustavnog suda u predmetu Ljubić u Klub Hrvata Doma naroda PS BiH izabran je i Zlatko Miletić iz DF-a koji nema legitimitet naroda kojega predstavlja. Za njega su glasovali izaslanici izabrani bošnjačkim glasovima Damir Marjanović ( Naša stranka), Boris Krešić (DF), te, Edim Fejzić( Goraždanska priča) ili Anel Šahinović ( Laburistička stranka). Izbor Zlatka Miletića posljedica je činjenice da su u Federalni dom naroda, suprotno presudi Ustavnog suda BiH, a prema naputku SIP-a Bošnjaci ovaj put izabrali četiri izaslanika u Klub Hrvata.

Zlatko Miletić, od oca Jovana i majke Ajše, jedan je od onih koji su mjenjali nacinalnost kako bi zauzeli pozicije koje pripadaju Hrvatima. Miletić se prvi put izjasnio kao Hrvat da bi mogao biti izabran za ravnatelja Federalne uprave policije, budući da je to mjesto pripadalo predstavniku Hrvata, podsjeća Hrvatski medijski servis.

Zlatko Miletić je glavni tajnik Demokratske fronte. On je neposredno nakon što je Željko Komšić treći put izabran bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH otkrio kako su pokušali ucjenjivati Hrvate. “Išli smo toliko daleko da smo im (HDZ-u BiH) u jednom trenutku ponudili da svih 17 mjesta u Domu naroda Parlamenta Federacije pripadne njima, ali uz uvjet da Dom naroda ima samo ulogu zaštite vitalnog nacionalnog interesa odnosno da ne bude u ulozi Zastupničkog doma. Ponudili smo im da se vrati ‘Travanjski paket’ obećavši da će Željko Komšić povući svoju kandidaturu za člana Predsjedništva”, kazao je Miletić gostujući u programu jedne bh. televizije.

Ostaje za vidjeti kakvo će Miletićevo djelovati u Domu naroda Parlamenta BiH jer neće imati priliku utjecati na donošenje odluka unutar Kluba Hrvata jer preostala 4 izaslanika dolaze iz HDZ-a BiH odnosno HNS-a BiH.