OKRŠAJ NA AUTOCESTI: Širi se snimka policajca koji pendrekom i nogama udara navijača [VIDEO]

Foto: Screenshot

Vraćajući se iz Zagreba, navijači Hajduka sinoć su se sukobili s policijom na autocesti A1 kod odmorišta Desinec.

Tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača „Hajduka“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, javlja Večernji list.

Otkrivamo: Resort u Novom Vinodolskom iznenadio s popustima za početak ljeta: čak 48% povoljnije!Otkrivamo: Resort u Novom Vinodolskom iznenadio s popustima za početak ljeta: čak 48% povoljnije!

Potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili, izvijestila je noćas zagrebačka policija.

Odbijajući napad policija je uzvratila vatrenim oružjem kojim su ranjena dvojica napadača, a u napadu je ozlijeđeno desetak policajaca.

A sada su se na društvenim mrežama pojavila snimka za koju se tvrdi da je nastala sinoć za vrijeme sukoba. Na njoj je vidljivo da policajac pendrekom tuče jednog navijača koji ulazi u automobil.

O incidentu se oglasila policija.

“Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti”, stoji u priopćenju policije.

Dodajmo i da se Torcida jučer nije pojavila na južnoj tribini Maksimira u derbiju Dinama i Hajduka (3:1). Navijači Hajduka bili su ispred stadiona, no Dinamo im je zabranio unošenje transparenata i još nekih navijačkih stadiona. Navijači Hajduka zbog toga su odlučili da neće biti na derbiju.