Papa Franjo javno priznao grijeh: Ukrao sam križ s krunice preminulog svećenika

Papa Franjo priznao je kako je i sam grešnik te je ispričao kako je prije nekoliko godina ukrao križ s krunice koju je u rukama imao preminuli svećenik, piše portal 24sata. Papa je, kako je u četvrtak prenio Radio Vatikan, pred stotinama svećenika ispričao svoj grijeh. Ispričao je kako je nakon što je umro svećenik koji je ispovijedao gotovo cijeli kler u Buenos Airesu, pa i njega, otišao u glavni grad Argentine kako bi se oprostio od preminulog. Došao je u crkvu u kojoj je ležalo mrtvo tijelo svećenika.

papa-franjo

„Bila je to velika crkva s predivnom kriptom. U kripti je bilo izloženo tijelo svećenika koji je, kad je umro, imao više od 90 godina. U kripti je bilo dvoje starijih ljudi koji su molili. Nije bilo cvijeća. Taj je svećenik ispovijedao grijehe cijelog klera u Buenos Airesu, čak i moje, i nitko mu nije donio cvijeće. Izašao sam iz crkve i od uličnog prodavača kupio ruže.  Vratio sam se u kriptu i odar ukrasio ružama“, rekao je Papa. Tada je vidio da preminuli svećenik u rukama ima krunicu.

„U meni se onda probudio lopov koji ‘čuči’ u svima nama, ili?  Dok sam stavljao cvijeće na odar, ukrao sam križ s krunice. Pogledao sam mrtvog svećenika i rekao mu da mi da pola svojeg milosrđa. Osjetio sam snagu i križ sakrio u džep“, kaže Papa. I dan danas ima taj križ. Nosi ga sa sobom svaki put kad je među ljudima.

„Kada pomislim nešto loše o nekome, posegnem za križem koji mi je u džepu i odmah osjetim milost“, kaže Papa.