Pašaliću propao građevinski biznis, ostaje bez 250 stanova i 15 vila

Bivši zastupnik HDZ-a i utjecajni političar iz 90-ih, Ivić Pašalić, uspio je sklopiti predstečajnu nagodbu za svoju tvrtku Kapital Konzalting, ali će ostati bez svih nekretnina, čak 250 stanova i 15 vila, na koje će se uknjižiti Hypo Leasing Kroatien.

pasalic-odra
“Zadovoljan sam ishodom nagodbe”, rekao je Pašalić u telefonskom razgovoru za Jutarnji list. Otkad ga je Ivo Sanader 2002. godine potjerao iz HDZ-a, Pašalić se proteklih 12 godina bavio građevinskim biznisom, a sad kaže da se okreće novom poslu: energetskoj obnovi.

“Prošli smo formalnu proceduru, nagodba je potvrđena, napravili smo ono što je u interesu vjerovnika, ali i nas u tvrtki. Sada krećemo u posao enegetske obnove kao što je to i predviđeno. To će sada biti naš glavni biznis, enegetska obnova zgrada i obiteljskih kuća”, objasnio je Pašalić.

Račun tvrtke Kapital konzalting blokiran je od srpnja 2012. godine, a obveze iznose 257 milijuna kuna, od čega Hypo Leasing Kroatien potražuje 254,4 milijuna kuna. Po nagodbi, Hypo je prihvatio smanjenje duga s 254 na 147 mililijuna kuna, ali će se zauzvrat uknjižiti na 250 stanova u Zagrebu i 15 vila u Istri. Riječ je o stanovima u zagrebačkom naselju O2 u Odranskoj zavrtnici (od sagrađenih 340 stanova Pašalić je prodao manje od pola), te o vilama u istarskom Paradižu kojih je uspio prodati tek devet.

“Gradnja stanova i kuća sada je završena priča”, zaključio je Pašalić, dodavši da će se u novi biznis energetske obnove uklopiti i njegov posao s drvenim peletima, kojim se bavi njegova tvrtka Mundus čiji godišnji prihod iznosi 25 milijuna kuna.