Policija u Bihaću provjerila DNK: Paravinja nije povezan s ubojstvom Amine Šabanagić

Dragan Pravinja, osumnjičeni za ubojstvo Antonije Bilić, ne može se dovesti u vezu s silovanjem i ubojstvom dvadesetjednogodišnje Amine Šabanagić iz Sanskog Mosta, koja je prije sedam godina pronađena u potoku ispod gradskog groblja “Greda” u Sanskom Mostu.

– DNK nalaz Dragana Paravinje, koji je uzet po nalogu Kantonalnog suda u Bihaću, je negativan, priopćilo je Tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona (USK), nakon dobivenih rezultata nalaza, čime  se osumnjičeni “ne može dovesti u vezu s ubojstvom Amine Šabanagić”.

Podsjetimo, policija USK je nedavno obnovila je sedam godina star slučaj ubojstva 21-godišnje Amine Šabanagić, sumnjajući da bi ubojica mogao biti Dragan Paravinja.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Unsko-sanske županije Marijan Šimić izjavio je da ubojstvo u Sanskom mostu podsjeća na zločine za koje se tereti Paravinju zbog čega su prije nekoliko dana uzeli uzorke njegovog DNK-a.

Amina Šabanagić, tada 21-godišnjakinja, je prije sedam godina pronađena zadavljena i bačena u potok iza muslimanskog groblja Greda u Sanskom Mostu. Unatoč opsežnoj istrazi i ispitivanju nekoliko stotina osoba ubojica nije ni nakon sedam godina otkriven.