Popularni Bali-beg uz film dobio i vlastitu seriju

Nakon što su scenaristi „Sulejmana Veličanstvenog“ Bali-bega, kojeg utjelovljuje Burack Özçivit, u drugoj sezoni poslali na put kako bi branio granice Osmanskog Carstva, gledateljice su počele protestirati jer im serija bez najpopularnijih turskih brkova više nije bila jednako dobra. Bali-beg se na polovicu treće sezone serije, a točno odatle ovih dana kreću novi nastavci na RTL-u, vratio na poziv Sulejmana kojeg igra Halit Ergenç.

bali-beg2

Budući da će spasiti sultana od atentatora na tržnici, on će Bali-bega unaprijediti u svojeg osobnog pratitelja na svim događanjima, na bojištu i u dvoru. Osim brige za sultana, Bali-beg će se morati boriti i s osjećajima koje njeguje prema Mihrimah, sultanovoj kćeri jedinici koja je u njega bila zaljubljena još od djetinjstva. Lukava sultanija Hurem učinit će sve kako bi uništila njihovu vezu udavši kćer za Rutem-agu.

Lik Bali-bega zadržat će se sve do kraja treće sezone, a producenti su zamolili Buraka da ne brije brkove jer mu namjeravaju dati epizodne uloge i u četvrtoj sezoni koja se prije nekoliko tjedana počela snimati. Koliko je lik Bali-bega omiljen najbolje govori potez TIMS produkcije koja je odlučila napraviti i seriju i film o njemu. Naravno, Bali-bega igra Burak koji se cijelo ljeto pripremao za ulogu. Interes za otkup prava na emitiranje serije pokazalo je 20-ak zemalja premda serija još nije premijerno prikazana ni u Turskoj. A u pauzama snimanja serije o Bali-begu, Burak snima seriju „Çalıkuşu“, za koju po epizodi dobije 150 tisuća kuna, pa ako serija zaživi cijelu sezonu, zgodni 28-godišnjak će svoj bankovni račun povećati za milijun kuna. U seriji Burak igra Kamrana, a partnerica mu je glumica Fahriye Evcen, odnosno Nedžle iz serije „Kad lišće pada“.