Potpuno gol utrčao u zagrebačku katedralu vičući: “Seks u škole”

Na Staru godni, oko 10.30, u zagrebački katedralu je utrčao potpuno gol muškarac vičući “Seks u škole”. Za njim su trčali zaštitari i časne sestre, koje su dobro građenom, mladom muškarcu vikale “Sotono!”, molile su turiste da ga ne fotografiraju.

No, informacija, zajedno sa slikama ipak je, dvadeset dana kasnije, dospjela u medije. Objavio ih je Jutarnji list koji piše da su zaštitari golog muškarca uhvatiti ga i pokrili.

“Mladić koji je utrčao imao je oko 25 godina, fizički je jak i ima kratku, tamnu kosu. Trebala mi je koja sekunda da shvatim da doista netko gol trči katedralom. Nekoliko minuta su zaštitari trčali za njim, a onda su ga uhvatili. No, otimao im se, pa im je pomogao policajac. Zamolili su ga da se smiri, a on je viknuo ‘Neću, zovi kardinala’. Časne su se ustrčale, vikale su turistima da ne snimaju trkača, da je on Sotona”, ispričao je Jutarnjem listu stanoviti Nikola (prezime mu nije navedeno).

“Cijelo je vrijeme vikao nešto poput ‘Za seks! Seks u škole!’, pa sam zaključio da je riječ o nekome tko se zalaže za uvođenje zdravstvenog odgoja”, rekao je kaže Nikola.

Iz Policijske uprave zagrebačke Jutarnji list neslužbeno doznaje da se goli trkač doista pojavio u katedrali, ali zbog tehničkih okolnosti nisu nam mogli potvrditi je li protiv njega podnesena prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira ili je upućen u psihijatrijsku bolnicu.