Predstavljen Galaxy S4 – mobitel kojim možete upravljati pogledom!

Galaxy-S4Samsung Galaxy S4 dizajnom se minimalno razlikuje od svog prethodnika, no vidljivo je veći, prvi je zaključak nakon sinošnjeg predstavljanja u New Yorku.

Iščekivani Samsungov novitet ne predstavlja neku revoluciju na mobilnom tržištu, no donosi snažan hardver i brojne softverske novitete koji su garancija da će i novi Galaxy bit jedan od najpopularnijih telefona na svijetu.

Pravu revoluciju predstavlja opcija Smart pause, zahvaljujući kojoj telefon prati pogled vlasnika telefona tijekom reprodukcije videozapisa – kada on prestane gledati u ekran, telefon automatski pauzira reprodukciju. Kad ponovno pogleda u ekran, reprodukcija videozapisa se nastavlja!

Od prethodnog modela S3 je veći, ali lakši. Na prvi pogled se vidi da su mu kutovi manje zaobljeni, a rubovi kučišta tanji, tako da ekran ima veću površinu. Ekran je Super AMOLED dijagonale 5 inča FullHD rezolucije (1920×1080), a mobitel je opremljen kamerama od 13 i 2 megapiksela.

Kamerama je posvećena velika pažnja, tako da one donose brojne nove mogućnosti. Među ostalim, moguće je snimiti zvučni zapis uz fotografije, s fotografija je moguće izbrisati ljude i na taj način ukloniti, recimo, neželjene prolaznike koji su ušli u kadar. Također, pomoću opcije Drama Shot moguće je kombinirati više uzastopnih fotografija unutar jedne slike.

Samsung Galaxy S4 debeo je 7,9 mm, a masa mu je 130 grama. Uz 2 GB radne memorije, uređaj će dolaziti i s Androidom 4.2.2, a isporučivat će se s dva različita procesora. Ovisno o tržištima na koje stiže, imat će četverojezgreni 1,9GHZ ili osmojezgreni 1,6GHz procesor, a ima i 2GB RAM-a, podršku za LTE te 16,32, odnosno 64 GB prostora za pohranu podataka koji se dodatno mogu proširiti microSD karticama kapaciteta 64GB.