Prirodna i zdrava dijeta – sa ZG sirekom dočekajte ljeto vitki

Ljeto se bliži i kreće brojanje kilograma i kalorija, čega se sjetila i ekipa iz Zagrebačkog Sireka, pa je za svoje fanove pripremila novu nagradnu igru.

zg_sirek_mladi_sir

Poznato je kako Zagrebački sirek zbog svojih nutritivnih svojstava predstavlja idealnu namirnicu za sve one koji se muče s održavanjem idealne tjelesne težine, vrlo je zasitan, a uz to ima iznimno malu kalorijsku vrijednost (pola kilograma ima oko 380 kalorija) i to s beznačajnim udjelom masti. Stoga je riječ o iznimno prilagodljivoj namirnici koja se može koristiti kao izvrsna zamjena za kaloričnije sireve s mnogo masnoća u brojnim receptima i jelima.

Kumice koje vrijedno spravljaju svakodnevno ZG Sirek fanovi su jače, konkretne hrane, ali njihove mušterije se godinama kunu u prednosti jedenja svježeg sira, a mlađe generacije, kćeri koje će jednom naslijediti obiteljska gospodarstva ali i tradiciju spravljanja zagrebačkog friškog kravljeg sira već sada imaju drugačije navike. Osim što uče tradicionalne recepte, uče o nutricionizmu, bave se sportom i žele zadržati vitku liniju.

U prvom redu jer je bogat proteinima, a s druge strane nema štetnih masnoća. Sadrži sve esencijalne kiseline u pravilnoj količini koje dnevno trebaju našem tijelu. U siru su naravno prisutni i ugljikohidrati u obliku laktoze koji su vrlo važni za stvaranje energije tijelu. Tu su i velike količine kalcija, te vitamina D koji je vrlo važan za apsorpciju kalcija, zatim vitamini iz B kompleksa. ZG sirek je bogat linolenskom kiselinom i sfingolipidima. Tu su i drugi vitamini i minerali te drugi korisni sastojci koji se nalaze u siru u nešto manjim količinama.

S obzirom na sastav, ZG sirekr može zamijeniti mesni obrok. U ovo dijeti preporučuje se konzumiranje između 1000 i 1200 kalorija na dan, što će većinu osoba koje će provoditi ovu dijeti držati na tankoj granici između gladi i sitosti. Dijeta se provodi između pet do sedam dana. Kako se u tim danima ne biste previše zasitili sira, razmislite o njegovo začinjavanju na različite načine, primjerice s crvenom ljutom ili slatkom mljevenom paprikom, vlascem, solju, paprom, lukom, češnjakom, te drugim začinskim biljem…

Što se tiče kaloričnosti, 100 grama ZG sireka ima oko 100 kalorija, što će vam olakšati dnevni izračun količine koju smijete unijeti u sebe. Evo kako vam treba izgledati dnevni meni sljedeća tri do pet dana:

Doručak: 1 šalica crne kave ili čaja, bez šećera 200 g kravljeg sira 1 šnita tostiranog kruha 1 grejp

Ručak: 250 g kravljeg sir Šnita pšeničnog kruha 1 grejp

Večera: Salata od povrća 250 g svježeg kravlje sira 1 grejp

Kada završite s ovom dijetom, sigurno ćete doživjeti gubitak na kilogramima, no nakon nje, ne smijete se vratiti starim navikama, nego i dalje nastaviti sa zdravom balansiranom prehranom, sa što manje masnoća i šećera… Ukoliko se nakon ove dijete vratite starim navikama, kilogrami će se brzo vratiti, a možda dobijete i koji kilogram i više. Također, uz zdravu i uravnoteženu prehranu nemojte zaboraviti i kretanje koje će vam pomoći u sagorijevanju masnoća. Vidjet ćete – ZG sirek čini čuda.

Kako bi pomogli svima koji uživaju u Zg sireku, a pritom paze na svoje zdravlje i kilograme, raspisana je nova nagradna igra. Upravo zato do 31. svibnja 2015. na njihovu službenu facebook stranicu https://www.facebook.com/zgsirek možete zalijepiti fotografiju svog zdravog obroka koji uključuje Zg Sirek.

Uključite maštu jer će najbolji od vas biti bogato nagrađen poklon paketom Zagrebačkog Sireka.