Prof. Topić dao izjavu u povodu godišnjicu stradanja u Srebrenici

U povodu 11. srpnja, dana obilježavanja 28. godišnjice stradanja i genocida u Srebrenici, predsjednik Zaklade Ljudsko bratstvo, počasni predsjednik  HKD Napretka, v.d. predsjednika Panevropske unije, mons.  prof. dr. Franjo  Topić dao je izjavu za medije.

“Srebrenica je simbol stradanja u posljednjem ratu u Bosni i Hercegovini. Toliki broj ubijenih ljudi je dokaz kako se čovjek može izopačiti i prijeći sve granice. Na ovaj dan ne smijemo zaboraviti pokojnike ali ni patnju koju su pretrpjeli nevini muškarci, žene i djeca, a njihove obitelji zauvijek trpe neizmjernu tugu. Niti jedan narod, niti jedna zajednica, niti jedan pojedinac ne bi trebao biti izložen takvom stradanju i nasilju.
Srebrenica i druga stratišta su poziv da se treba boriti za pravednost, toleranciju i mir kako bismo osigurali da se slične tragedije i genocidi nikada više ne ponove. Činimo sve osobno, u obrazovanju, medijima i u vjerskim zajednicima da se u ljudima iskorjenjuje mržnja i da se ljude odgaja za mir i dobrotu.
Neka dobri Bog dade vječni pokoj svim mrtvima, snagu preživjelima i obraćenje zločincima”, poručuje prof. Topić.

Predsjednik UO Zaklade
Mons. prof. dr. Franjo Topić