Profesor Kukić pretučen zato što je kritizirao Darija Kordića

slavo_kukic_pretucen

Napadač na profesora Sveučilišta u Mostaru Slavu Kukića kojega je pretukao dan ranije sam se u utorak predao, izvijestila je policija, a mediji navode da se radi o invalidu Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane (HVO) iz Mostara koji je bio iziritiran profesorovim izjavama o haškom osuđeniku Dariju Kordiću.

“Napadač na profesora Slavu Kukića predao se policiji”, rekao je glasnogovornik policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak.

On je dodao da je policija ispitala osobu koja se prijavila u policijsku upravu te se očekuje suočenje kako bi napadača identificirao Kukić koji se se nalazi na promatranju u Kliničkom sveučilišno-bolničkom centru u Mostaru.

Po medijskim navodima napadač na Kukića je 80-postotni invalid HVO-a iz Mostara. On je, po tim navodima, policiji priznao da je u Kukićev kabinet došao zbog njegovih izjava kojim je kritizirao haaškog osuđenika Darija Kordića i one koji su ga došli dočekati u Busovači nakon odsluženja zatvorske kazne za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima tijekom rata u središnjoj Bosni.

Iz ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije izrazili su zadovoljstvo brzim rasvjetljivanjem napada na Kukića te su odbacili političke pritiske, ne navodeći o kojima je riječ, na rad policije.

Kukić je pretučen u ponedjeljak u svome kabinetu u Mostaru, a on sam je napad odmah okarakterizirao politički motiviranim.

“Nije me napao student. Ja sa studentima imam dore odnose. Ovaj je napad politički motiviran”, rekao je Kukić.