Prosvjetari u Zapadnohercegovačkoj županiji idu u štrajk

Zaključak Vlade Zapadnohercegovačke županije u kojoj se određuju mjere štednje kako bi se do kraja godine osigurale plaće svim proračunskim korisnicima budući da se proračun ne puni predviđenom dinamikom, izazvao je veliku buru među korisnicima proračunskih sredstava.

Nezadovoljni mjerama štednje na noge se prvi digao Sindikat osnovnog i srednjeg obrazovanja, te je u nekim od škola u ovoj županiji djeci već rečeno da se pripreme na duže zimske praznike, piše Večernji list.

Na ovaj način su prosvjetni djelatnici poručili kako će ako Vlada ne ispuni njihove zahtjeve, a oni se odnose na ukidanje Vladinog zaključka o mjerama štednje, stupiti u opći štrajk. Nezadovoljstvo će na isti način iskazati i zdravstveni djelatnici, a sve su glasnija šaputanja kako o istom razmišljaju i policijski službenici.

Iz Vlade, pak, pozivaju na razumijevanje te ističu kako se radi o privremenim mjerama štednje koje su neophodne kako bi svi proračunski korisnici mogli dobiti plaću. Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić je naglasio kako je navedeni zaključak Vlada donijela s obzirom na stanje u proračunu koje ne jamči sigurnost da će se sve obveze moći isplatiti do kraja godine.