Radmanović: Na putu ka Europi državno uređenje BiH ostat će takvo kakvo jest

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović ocijenio je, u intervjuu bečkom dnevniku Prese, da BiH može bez međunarodnog nadzora.

“Mi smo kao društvo dovoljno zreli i nije nam više potrebna nikakva pomoć jednog visokog predstavnika. Međutim, Daytonski sporazum predviđa tog visokog predstavnika, i to je čisto pravni, formalni problem. BiH je bolje razvijena nego mnoge druge zemlje zapadnog Balkana”, ocijenio je Radmanović.

U BiH postoje problemi, i to i ozbiljni, rekao je radmanović, ali je naglasio da ti problemi nisu tako dramatični kao što tvrde neki u Europi.

“Osobno mislim da ako se svi u BiH trudimo i ako bude postojala veća podrška od strane EU-a, onda možemo za deset godina postati članica Unije, za koju mislim da ima strah od zapadnog Balkana, kao i da nema strateški plan za taj regiju. Naše unutaršnje državno uređenje će, međutim, na putu ka Europi ostati takvo kakvo jest, i kako to predviđa Daytonski sporazum – sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda”, podvukao je Radmanović.