Radno vrijeme trgovina i ljekarni tijekom uskrsnih blagdana

Iako mnogi građani zatrebaju neku namirnicu upravo u blagdansko vrijeme, valja znati da na sam Uskrs trgovine neće raditi, tek neki kafići i kina u trgovačkim centrima. Naime, na sam dan Uskrsa ne radi nijedan supermarket u Hrvatskoj. Na uskrsni ponedjeljak, 21. travnja, ne rade Mercator i Lidl, a svi ostali rade, ali skraćeno. Točnije, Billa, Plodine, Kaufland, Diona i Konzum otvorit će dio svojih prodavaonica u Hrvatskoj, a većina njih radit će prema nedjeljnom radnom vremenu.

shopping

Slična je situacija i u zagrebačkim trgovačkim centrima. Na sam dan Uskrsa ne radi nijedan od njih, osim u Avenue Mallu gdje će raditi kafići i igraonica u popodnevnim satima te u City Centru One East gdje će raditi kino i ugostiteljski objekti.

Na Uskrsni ponedjeljak rade gotovo svi zagrebački trgovački centri i to Arena Centar i Westgate od 10 do 21 sat te Avenue Mall i City Centar One East i West od 9 do 21 sat. U Garden Mallu na uskrsni ponedjeljak radi samo Interspar, i to u vremenu od 7 do 14 sati. Neće raditi ni trgovački centar Point, osim teretane i kafića.

Uz trgovine, tijekom produljenog uskrsnoga vikenda u Zagrebu će biti dežurne i ljekarne za sve one kojima će zatrebati njihove usluge. Riječ je o sljedećim gradskim ljekarnama: Avenija V. Holjevca 22, Ilica 301, Trg bana J. Jelačića 3, Ozaljska 1 te Grižanska 4. Radno vrijeme ljekarna je od 0 do 24 sata.