Ratko Mladić u sudnci: "Ovaj laže, Turčin, p…a ti materina turska!"

ratko-mladicBivši zapovjednik VRS i haaški optuženik Ratko Mladić izbačen je danas iz sudnice zato što je rekao da svjedok optužbe iz Srebrenice, koji je preživio strijeljanje, laže, i zato što mu je opsovao “tursku” majku.

Nakon dva dana odsustva zbog manjeg medicinskog zahvata, Mladić je jutros doveden u sudnicu gdje je svjedok RM-346 započeo iskaz o tome kako je preživio strijeljanje stotina muslimana na vojnoj farmi Branjevo 16. srpnja 1995.

Zbog Mladićevog zdravstvenog stanja, suci su, nakon dvadesetak minuta, dali kratku pauzu da bi optuženi mogao na nekoliko minuta izaći iz sudnice.

Dok se vraćao u sudnicu, Mladić je glasno izgovorio nekoliko riječi, a predsjedavajući sudija Alphons Orie pitao je svjedoka je li se optuženi njemu obratio. “Najvjerojatnije, zato što je rekao da sam ja to sve slagao, nisam siguran da li je za mene, pretpostavljam”, odgovorio je RM-346.

Sudac Orie potom je naredio da Mladića izvedu iz sudnice, a optuženi je, dok su ga stražari izvodili, na to doviknuo: “Što me, bre, uklanjaš međede jedan! Ja sam rekao mom advokatu… Ovaj laže, Turčin, p…a ti materina turska!”.