Saborski veteran Furio Radin: Mislav Kolakušić daje psihodelične izjave

Saborski veteran Furio Radin: Mislav Kolakušić daje psihodelične izjave

Komentirajući aktualne političke prilike u Republici Hrvatskoj, potpredsjednik Sabora i zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin iznio je, blago rečeno, zanimljivo viđenje stanja.

S jedne strane, on je pokazao razumijevanje za činjenicu da je Hrvatska opterećena problemom korupcije, a, s druge strane, se na vrlo grub način “očešao” o Mislav Kolakušića, nezavisnog kandidata na nedavnim europskim izborima, koji se jasnim istupima o korupciji pridobio naklonost birača. Ustvrdio je da su Kolakušićeve izjave psihodelične i ekstravagantne.

“Mislav Kolakušić uzletio je na temi korupcije. Očito je percepcija da Vlada ne čini dovoljno na tom planu. Svaka vlada, neka više, neka manje, imala je problem korupcije, a i politika kao takva percipirana je a priori kao amoralna, tako da onaj tko je u određenom trenutku na vlasti snosi najveći teret. Gospodin Kolakušić, kojeg osobno ne poznajem, izraz je općeg nezadovoljstva, iako mislim da bi ljudi morali vidjeti da su njegove ‘psihodelične’ izjave već na izborni dan, a i kasnije, nešto što je, da budem blag, krajnje ekstravagantno za jednog političara. Ja bih se nakon takvih izjava jako zamislio”, izjavio je Radin u razgovoru za Večernji list.

Upitan leži li možda dio krivnje za Kolakušićev uzlet u premijerovoj mlakoj reakciji na afere njegovih ministara ili pritiscima na Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, Radin je odgovorio: “Povjerenstvo bi trebalo djelovati slobodno i autonomno, i biti objektivno. Sve ostalo je demagogija i hrana za medije. Građani imaju pravo na obračun s korupcijom na centralnoj i lokalnoj razini. Šteta koju proizvodi korupcija u svakodnevnom životu je strašna i badava onda rast BDP-a od tri ili četiri posto. To je apel koji upućujem svima, prije svega HDZ-u i SDP-u.”

Foto: Screenshot HRT