Sanira se odvodni kanal, Kozari putevi će se napokon osloboditi užasnog smrada

Danas su započeli radovi produbljivanja i niveliranja, te popločavanja korita glavnog odvodnog kanala kod Čulinečke ulice, i to na dionici dugoj 2,6 kilometara.

kozari-kanal

Evo, dočekali smo konačno da se i ovaj dio GOK-a, na potezu od Kozari Boka do Čulinečke, počne uređivati, izjavio je gradonačelnik Milan Bandić koji je, sa svojim suradnicima, obišao gradilište.

“Raspisali smo natječaj za obavljanje radova i danas je najbolji ponuđač, tvrtka Bubanj – Niskogradnja, započela s radovima koji će doprinijeti boljoj protočnosti, što će u konačnici riješiti dugogodišnji problem širenja neugodnih mirisa, zadržavanja otpadne vode i zagađivanja okoliša, dodao je gradonačelnik. Bit će to uređeni potok do Radničke ceste koji će povećati kvalitetu života ne samo stanovnicima Kozari puteva, već i Resnika te Ivanje Reke, a tijekom sljedećih 18 mjeseci bit ćemo ovdje jednom mjesečno kako bi vidjeli da li radovi idu prema planu”, rekao je Bandić.

Ovaj ekološki projekt vrijedan je 6,7 milijuna eura, a radovi bi trebali biti gotovi za godinu i pol, nadovezala se pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, istaknuvši da se njegovom realizacijom rješava i problem ugroženosti i zagađivanja podzemnih voda.