SDA optužuje, SBB odgovara: Tihić je veleizdajnički potpisao Prud i traži da Sarajevo bude distrikt

Nastavlja se rat među bošnjačkim političkim strankama u Bosni i Hercegovini. Savez za bolju budućnost (SBB) reagirao je na današnju izjavu predsjednika SDA Sulejmana Tihića “u kojoj Tihić kritizira Zlatka Lagumdžiju što je potpisao protokol o suradnji s dva HDZ-a” i naveo “netočno je istaknuto da je isti sporazum potpisao i SBB BiH”.

“Savez za bolju budućnosti BiH nije potpisao ništa. Odredio je ekspertni tim koji će do kraja ovog mjeseca dati svoja rješenja i stoga Tihić, koji je veleizdajnički potpisao Prud i traži da Sarajevo bude distrikt, nedržavničko ponašanje po tko zna koji put podmeće drugima,” Pres centar Saveza za bolju budućnost BiH.

SDA je danas objavio 12 razloga zbog kojih bi Zlatko Lagumdžija trebao biti smijenjen s dužnosti potpredsjednika Vijeća ministara i ministra vanjskih poslova, a u 11. od njih kaže se da bi Lagumdžija trebao otići s dužnosti zbog “potpisivanja najsramnijeg sporazuma u povijesti naše zemlje sa dva HDZ i SBB o provođenju presude u predmetu Sejdić – Finci kojim bi bila legalizirana etnička podjela BiH i realiziran projekt Milošević –Tuđman”.