SDA: Političari iz Srbije i Hrvatske miješaju se u unutarnju politiku BiH

Stranka demokratske akcije (SDA) oštro osuđuje uključivanje političara iz Srbije i Hrvatske u predizbornu kampanju u Bosni i Hercegovini. Neprimjereno je da predsjednik Srbije i lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić nazoči središnjem predizbornom mitingu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) koji će biti održan u Doboju, stav je SDA.

Ova stranka smatra da Tadić dolaskom na miting daje podršku Miloradu Dodiku, istom onom koji tvrdi da u Srebrenici nije počinjen genocid i koji stalno potencira otcjepljenje Republike Srpske.

Naglasivši kako je poznata politika SNSD-a da poriče suverenitet BiH, SDA izražava začuđenost ponašanjem Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) koja najavljuju da će njenom završnom skupu u SKPC “Mejdan” u Tuzli nazočiti bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Čudi nas da se SDP u ovom slučaju ponaša kao SNSD. Očigledno SDP nema dovoljno svojih kvalitetnih kadrova, pa u pomoć poziva one iz susjednih zemalja, naglašeno je u saopćenju iz Službe za odnose s javnošću SDA.