Sedam organizacija i pojedinaca iz BiH na UN-ovoj listi terorističkih organizacija

ujedinjeni-narodi-zgrada

Sedam pojedinaca i islamskih organizacija iz FBiH nalazi se na listi terorističkih organizacija, koju su objavili Ujedinjeni narodi, objavio je zagrebački “Večernji list”, koji piše da se na listi organizacija i pojedinaca koji mogu biti prijetnja miru u svijetu nalazi državljanin BiH Safet Durguti, koji posjeduje putovnicu izdanu u Travniku.

Durguti, predavač u medresi u Travniku, naveden je među zaposlenima Islamske fondacije Al haramejn, koja se nalazi na listi UN-a, a osim njega među suradnicima ove fondacije naveden je i Nadžib Ben Muhamed Ben Salem Al Vaz.

Na popisu je i organizacija Al furkan, koja je registrirana u BiH kao udruženje građana pod nazivom Građanska asocijacija za podršku i prevenciju laži – Furkan. Organizacija Al furkan prestala je s radom odlukom ministarstava pravosuđa BiH i FBiH i ne postoji od prosinca 2008. godine.

Na listi je i Bosanska idealna futura koja je ugašena 2008., kao i Taibah Internacional koja je registrirana u sarajevskom naselju Hadžići, piše “Večernji list”.