SIPA privela Ivana Šušnjara, vlasnika portala Poskok.info

Ivana Šušnjara, vlasnika portala Poskok.info, u ranim jutarnjim satima su priveli pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) te izvršili su pretres njegove kuće u Posušju.

Informaciju o tome donosi portal Bljesak.info, ističući da potvrdu ove vijesti koja se dosta brzo proširila bh. internetom, nisu mogli dobiti u SIPA-i, dok u Tužiteljstvu BiH ne žele potvrditi ovu vijesti prije nego što se očituje Državna agencija za istrage i zaštitu.

Nešto iza 13 sati portal Bljesak.info uspio je kontaktirati i osobno Ivana Šušnjara koji je potvrdio da je bio priveden u prostorije PU Posušje od strane djelatnika SIPA-e. Kaže kako je optužen po članu 395. Kaznenog zakona FBiH – Računalna prevara.

Šušnjar kaže kako je kao povod ovakvom postupanju državnih organa ništa više nego šala upućena s Poskoka aktualnom veleposlaniku Bosne i Hercegovine u Republici Italiji Nerkezu Arifhodžiću.

Službenici SIPA-e postupili su po kaznenoj prijavi podnijetoj protiv Šušnjara da je provalio u mail Denisa Bećirevića, jučer smijenjenog zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i Amira Ibrovića, savjetnika u uredu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, što je Šušnjar, negirao.

Šušnjar je kazao kako se našalio i preko jedne češke web stranice (Emkei’s Fake Mailer) koja onemogućava prikaz stvarnoga pošiljatelja poslao satiričnu poruku u kojoj kao smijenjeni zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkoga doma Parlamenta BiH Denis Bećirović piše veleposlaniku BiH u Italiji Nerkezu Arifhodžiću: “Nerza, care, ko bi se nadao od tebe da ćeš se pohrvatiti u šezdesetoj. Ma imaš ti pravo, J…(o) Istanbul. Sretno na novom poslu. Čestitam…”.

Naime, i Bećirović i Arifhodžić na te su dužnosti postavljeni od strane hrvatskoga člana Predsjedništva BiH.

“Pošto su Arifhodžić i Bećirović računalno nepismeni, mislili su da je neko ušao u Bećirovićev folder i mail na računaru, pa su dali SIPI tu poruku na istragu. Nakon što je češka web stranica dala podatke o meni, to sam ja morao davati iskaz u PU”, objasnio je Šušnjara.

Ogorčen što su mu zbog takve poruke pretresali kuću i izuzeli sva računala, Šušnjara je ocijenio kako se nepotrebno pravi od toga slučaj, umjesto, kako je kazao, da se SIPA bavi pravim terorizmom u zemlji.

Ivan Šušnjar, nakon što su ga priveli agenti Državne agencije za istragu i zaštitu i nakon što je saslušan u PU Posušje, pušten je kući, piše Bljesak.info.