Smartphone je zapravo vrlo opasna stvar!

Ako vam netko danas ukrade smartphone, to može biti gore nego da ostanete bez novčanika, jer onaj tko vam ukrade omiljeni iPhone, BlackBerry ili Android, može vam uništiti društveni život stavljajući uvredljive komentare na vaš Facebook profil, ali i uništiti vaše financije, što smartphone čini jednom od najopasnijih stvari koju posjedujete.

Naime, sve više ljudi, pogotovo u Sjedinjenim Američkim Državama, pametne telefone koristi za pristup računu u banci, ali i za plaćanje raznih računa i usluga. Na mnogim mjestima već je moguće i bežično plaćanje pomoću kodova na smartphoneu.

Smartphone se može zaštititi lozinkom, ali to i nije neka zaštita obzirom da na YouTubeu postoji velik broj videa u kojima se u detalje objašnjava kako probiti takvu zaštitu.

Zato se vlasnicima smartphonea savjetuje da se iz svih bankarskih aplikacija izlogiraju čim ih prestanu koristiti, a postoje i usluge koje mogu obrisati sve podatke iz mobitela ako se on prijavi kao ukraden, stoga ne bi bilo loše razmisliti i o tome. [Business.hr]