Sretna vijest za pivopije: znanstvenici napravili pivo koje ne izaziva mamurluk

beerAustralski znanstvenici otkrili su da mogu povećati hidrirajuća svojstva piva, a da pri tom ne naruše okus. Znanstvenici vjeruju da su dodavanjem elektrolita svijetlom pivu otkrili i način za sprječavanje jutarnjeg mamurluka dokojeg dolazi nakon ispijanja piva jer ovo piće uzrokuje dehidraciju koja dovodi do stanja opijenosti i mamurluka.

Tim Zdravstvenog instituta Sveučilišta Griffith otkrili su da nakon dodavanja elektrolita, uobičajenog sastojka pića za sportaše, i smanjenja alkohola pivo osvježava kao nikad dosad, piše Science World Report.

Istraživanje je obuhvatilo dvije vrste piva – uobičajeno i jedno lagano, svijetlo pivo. Nakon što su u oba pića izmijenili količine elektrolita poslužili su ih kušačima koji su prije toga imali intenzivnu tjelesnu aktivnost kako bi što više ožednili.

Pokazalo se da je svijetlo pivo kombinirano s elektrolitima bilo za trećinu djelotvornije u rehidrataciji nego obično pivo, a ljubitelje ovog pića najviše će obradovati činjenica da se ukus modificiranog piva nije promijenio.