Što joj je to trebalo? Iz Ureda predsjednice tvrdili da se susret s Dačićem zbio na hodniku, ali…

Što joj je to trebalo? Iz Ureda predsjednice tvrdili da se susret s Dačićem zbio na hodniku, ali...

Na stranici Ujedinjenih naroda objavljena je snimka povodom početka 74. zasjedanja Opće skupštine na kojoj se vidi rukovanje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i srpbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića.

Zašto je to važno? Zato što je, nakon što je srbijansko ministarstvo vanjskih poslova objavilo da su se Dačić u sjedištu UN-a susreo s mnogim čelnicima, a među njima i s Grabar-Kitarović, iz Ureda predsjednice priopćili da nije bilo nikakvog susreta.

“Na marginama 74. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović održala je brojne bilateralne sastanke i susrete s mnogim državnicima, a o kojima su hrvatski mediji pravovremeno obaviješteni.

Među tim bilateralnim sastancima nije održan susret s ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem. Naime, kurtoazni susret i pozdrav na hodniku okarakterizirati kao bilateralni sastanak smatramo nepristojnim i politički nekorektnim”, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Objavljena snimka pokazuje da se susret dogodio u dvorani. To i dalje nije bilateralni sastanak, pa je logično zapitati se zašto u spomenutom priopćenju nisu objavili korektan opis događaja, nego su rukovanje “premjestili” u hodinik.

Foto: Screenshot UN