Sučeljavanje Dodika i Jovanovića: Je li RS genocidna tvorevina?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u srijedu će u Beogradu sudjelovati u duelu sa liderom Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomirom Jovanovićem o temi “Da li je Republika Srpska genocidna tvorevina ili izraz volje naroda?”

Duel između Dodika i Jovanovića, koji organizira Tanjug, počet će u 12 sati u prostorijama Press-kluba Tanjuga na Obilićevom vencu.

Tema, pokrenuta izjavom Čedomira Jovanovića na Glavnom odboru LDP-a da je RS genocidna tvorevina, izazvala je lavinu rekcija u RS, najavljene su tužbe i traži se isprika pred srpskim parlamentom.

“Akteri ovog najnovijeg političkog sukoba u sat vremena imaju priliku objasniti svoje stavove, sučeliti ih, a predstavnici medija moći će procijeniti čiji su argumenti uvjerljiviji”, navodi se u priopćenju organizatora.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović rekao je na sjednici Glavnog odbora svoje stranke, u subotu, da je “Republika Srpska genocidna tvorevina” i da je “nastala na genocidu”.

Na ovu izjavu reagirao je kabinet predsjednika RS Milorada Dodika odakle je poručeno da lider LDP “smišljenom laži da je Republika Srpska nastala na genocidu pokušava pripisati kolektivnu odgovornost cijelom narodu, koji je samo branio pravo na život“.

U Dodikovom kabinetu naveli su da je “ružno što, putem neistina o Republici Srpskoj i njenom nastanku, Jovanović pokušava pridobiti ili svoje birače ili mentore”.