Suprug zviždačice Jasmine Jovev dobio otkaz na HTV-u!

Zviždačica Jasmina Jovev koja je javnosti postala poznata nakon što je 2. veljače javno razotkrila malverzacije sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, a dva tjedna potom dobila i otkaz, danas je poštom primila otkaz namijenjen njenom mužu koji je 16 godina radio kao dopisnik HRT-a iz Siska.

Jasmina-Jovev

Bivša šefica kabineta pritvorene SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel u izjavi Index.hr rekla kako HRT otkaz pravda ukidanjem dopisništva u Sisku. Dodaje kako u isto vrijeme HRT otvara interne natječaje za tehničare, kao što je njezin muž, dok njemu daje otkaz.

“Nisu mu dali priliku niti da se dodatno educira. U odluci o redovitom otkazu stoji da kod poslodavca nije postojala mogućnost njegovog zapošljavanja na nekim drugim poslovima niti je postojala mogućnost njegovog obrazovanja ili osposobljavanja za rad na drugim poslovima jer je došlo do ukidanja cijelog dopisništva u Sisku”, rekla je Jasmina Jovev.

Dodaje i kako HRT internim natječajima popunjava srodna ili slična radna mjesta dok njemu daju otkaz.

Zanimljivo je spomenuti kako je Lovrić Merzel nakon što je Jasmina Jovev razotkrila njezin kriminal spomenula njenog supruga i činjenicu da je zaposlen na HTV-u – ustvrdila je da je na HTV došla samo zato što joj suprug radi tamo.

O svemu je Jovev progovorila na svom Facebook profilu. Evo što je napisala:

“JOVEVI POVEĆAVAJU VOJSKU NEZAPOSLENIH!!

Jutros mi je kava bila prilično gorka jer sam je pila otvarajući poštu. Nisam dobila, kako sam se potajno nadala, sudsku odluku o povratku na posao – već Odluku glavnog ravnatelja HRT-a o REDOVITOM OTKAZU za svoga supruga!!!

Moj suprug je 16 godina, za plaću nižu od prosjeka, radio kao tehničar na HRT-u. Sada dobija „poslovno uvjetovani otkaz“ zbog organizacijskih razloga!

Moram priznati da sam na trenutak pomislila kako ovaj otkaz, koji našu obitelj ostavlja bez prihoda, ima veze s mojim istupom i prokazivanjem korupcije u vladajućoj stranci. Pomislila sam da se tako možda nastavlja progon onih koji ne pristaju poslušno sagnuti glavu……ma dajte molim vas. Ipak mi živimo u demokraciji, okruženi pravdom i stručnošću, bez nepotizma i skrivenih motiva.

Vjerojatno je za sve kriv petak, 13.

Ipak, vjerujem da je noć najtamnija prije svitanja. Morala sam ovo podijeliti s vama i još jednom zahvaliti na svakoj podršci koju i dalje u vama imam.”