Titov unuk Joška Broz otkrio što mu je djed priznao kao svoju najveću pogrešku

Titov unuk Joška Broz otkrio što mu je djed priznao kao svoju najveću pogrešku

Josip Joška Broz, političar i ugostitelj iz Srbije, ali puno poznatiji kao unuk Josipa Broza Tita,  otkrio je u razgovoru za Happy TV  što mu je djed priznao kao svoju najveću pogrešku.

Joška Broz je, kako prenosi Večernji list, rekao da je Tita nakon jedne operacije pitao koja mu je najveća pogreška, a on mu je odgovorio: “To što sam pustio ustav iz 1974. Deset dana bio je kod mene na stolu.”

“Taj ustav bio je početak raspada i Jugoslavije i Partije i republika i svega ostalog”, rekao je Joška Broz. Joška Broz kaže da Tito nije htio potpisati Ustav, a na pitanje zašto nije stavio veto, odgovorio mu je: “Ja kao demokrat nisam htio dopustiti da budem nadglasan u Skupštini. Mogao sam staviti veto, pogreška je što nisam”.

Joška Broz je u ovom razgovoru otkrio i da su Tito i Aleksandar Ranković, bivši šef tajnih službi poznat, i nakon Rankovićeve smjene ostali vjerni jedan drugome. “Ranković nikad lošu riječ nije rekao o dedi. Oni su bili kumovi”, rekao je  Titov unuk.

Govoreći o odnosima Tita i Jovanke, Joška Broz je rekao da je  Jovanka Tita izuzetno voljela, ali da je ta ljubav u jednom trenutku prešla u paranoju. Tvrdi da su priče da je Jovanka bila željna vlasti – laž. 

Joška Broz odbacio je kao gluposti priče da Tito zapravo nije pokopan u Kući cvijeća u Beogradu i da nije umro 4. svibnja, već ranije. “Deda je umro tog jutra, 4. svibnja. Trećeg svibnja navečer proradili su mu očni kapci, počeli su se pomicati. Poslije mi je doktor rekao da su to bili zadnji trzaji. Ujutro sam došao, poljubio ga, sjeo na avion, vratio se u Beograd. I sad meni netko priča da sam ljubio mrtvog čovjeka. Nemoj da mi sad netko priča neke gluposti”, rekao je Titov unuk.

“Tito je ubačen u metalni sanduk koji je zavaren. A onda onaj načelnik nekadašnjeg DB-a, ono đubre, priča kako je tu stavljen pijesak, kako je narod prevaren. Drugo, nisam se odvajao od tog kovčega do pogreba. U dva sata u noći došla je dizalica i stavila stijenu od devet tona i ja sam tek onda otišao kući”, rekao je Joška Broz, koji je također odbacio tvrdnje da je Tito bio mason.