Tko financira kampanju Vesne Škare Ožbolt? Zašto je ona ljuta na HDZ-ovca Davora Filipovića?

Vesna Škare Ožbolt, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba tvrdi da je u posljednje vrijeme “izložena fabriciranom napadu HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika grada Zagreba, Davora Filipovića”.

Filipović ” uporno plasira u javnost priče kako iza mene stoje veliki moćnici i postavlja pitanje tko su moji donatori, tvrdeći da iza mene stoji milijunska kampanja”, ističe Škare Ožbolt.

U priopćenju za javnost ona dalje piše:

“Svi oni koji prate moju kampanju mogli su primijetiti da sam bila sustavno ignorirana u sredstvima javnih priopćavanja, za razliku od, primjerice, Tomaševića, kojeg se izrazito forsira u medijima ili Filipovića, čiji se svaki biser prikazuje urbi et orbi. Moje poruke teško dopiru preko medija do javnosti i birača. Kako je sve to već puno puta viđeno u političkoj povijesti Hrvatske, i meni svakako predvidljivo, s najavom kampanje sam odlučila krenuti preko jumbo plakata, koje sam platila svojim novcima. Posebno naglašavam, svojim novcima! To je differentia specifica u odnosu na moje protukandidate, koji se financiraju iz proračuna države i grada Zagreba.
U svakom sam slučaju odvažna, jer iza mene ne stoje stranke, ni stranački novac, ni crne blagajne, ni javna poduzeća, a niti strane organizacije. Pa tako sam i svoja, jer ulažem svoj zarađeni novac i nemam mentora.
Pozivam Davora Filipovića da predoči svoje donacije i koliko je osobnog novca uložio u svoju kampanju.
U prilogu je popis donacija koje su zabilježene do današnjeg dana, a s objavom donacija nastavit ću i dalje. Za razliku od ostalih kandidata, ja nemam što kriti.”

Uz priopćenje je priložila i listu financijera kampanje s iznosima iz koje se vidi da je ukupno potrošila 204.625 kuna, a da je najveći pojedinačni financijer njen odvjetnički ured koji je za vođenje njene kampanje donirao 50.000 kuna.

Foto: Facebook