TOTALNA LAŽ! Evo što je u pozadini priče o osnivanju kluba navijača Partizana u Rijeci

Foto: FK Partizan

Navodno osnivanje kluba navijača beogradskog Partizana u Rijeci, kao regionalnom središtu i za Istru, a koje je prema iskazima rukovodećih ljudi Partizana dogovoreno dan nakon njihove utakmice s Crvenom zvezdom, prema svemu sudeći totalna je prijevara i laž, piše Novi list.

Sudimo to prema izjavi koju su nam dali Aldo i Stefano koji su bili u Beogradu te Adriano, koji na tu utakmicu nije putovao, Stipanov, otac i sinovi, istaknuti sportaši, vratari koji su svoje igračke i trenerske karijere ostvarivali na području Primorsko-goranske i Istarske županije.

Aldo, danas 65-godišnjak, je kao vratar bio dio jedne od najslavnijih generacija Orijenta, dok su sinovi Adriano i Stefano nastavili očevim putem te su i danas aktivni igrači.

“Točno je da smo bili na utakmici u Beogradu. S obzirom da su naše karijere ostvarivane osamdesetih godina prošlog stoljeća, jasno je da imamo veze, pa tako i prijateljske, s ljudima iz tih vremena. Svakako i s Refikom Kozićem, nekadašnjim igračem Partizana s kojim se susrećemo na ovim našim područjima, na Kvarneru i u Istri gdje dolazi na odmor. On nam je i osigurao ulaznice. Sve bi se s time i završilo da nas nisu u petak, dan prije utakmice pozvali u sjedište kluba gdje smo se sastali i fotografirali za naše osobne albume. Nemalo smo se i krajnje neugodno iznenadili kad su oni tu fotografiju objavili. Doslovno smo se pak šokirali kad smo vidjeli prateći tekst prema kojem mi kao osnivamo kub navijača Partizana u Rijeci! Totalna je to izmišljotina i neistina, nije nam na kraj pameti bilo što takvo poduzimati, a potpuno je netočna i Kozićeva izjava kako smo mi u Beograd putovali ‘finiširati dogovor o osnivanju kluba navijača'”, naglašava nam Aldo Stipanov te dodaje da će se uvijek zalagati za izgradnju mostova putem sporta, veze i prijateljstva s časnim ljudima bilo odakle dolazili, ali da im ne pada na pamet bilo kakva politizacija sporta.

Točno jer vijest puštena iz službenih prostorija Partizana odjeknula je doslovno poput eksplozije. Nitko nikom ne spori što će i gdje gledati, još manje koga će u sportu simpatizirati, dok je osnivanje, navodno, ovakvih “klubova navijača” i više nego opasno.

Uostalom, kako doznajemo, na mogućnost osnivanja takvog “prijateljskog” kluba negativno su reagirali i u Srbiji, kako se čini ni navijačima Partizana tako nešto ni najmanje nije simpatično.

Da, svakako i uvijek za sportske mostove među ljudima, no u ovom sjučaju njihove temelje bi prije svih trebala postaviti politika u Beogradu.

Neraščišćene tragedije rata brana su bilo kakvom osnivanju “klubova navijača”.

To bi valjda trebalo biti jasno i ljudima u središnjici Partizana, a ne da samovoljnim objavama i lažnim informacijama dovode te ljude, koji su isključivo sporta i prijateljstva radi došli na utakmicu, i njihove obitelji u krajnje neugodnu, pa i opasnu situaciju.

– Jedno je sigurno, prijateljsko beogradsko druženje ostavilo mi je loš okus u ustima zbog potpuno krivih razloga te me beogradski stadioni sigurno vise nikad neće vidjeti, zaključio je Aldo Stipanov u razgovoru za Novi list.