TREBA LI TITA VRATITI NA PANTOVČAK? Golema većina građana je protiv, pokazalo je istraživanje!

TREBA LI TITA VRATITI NA PANTOVČAK: Golema većina građana je protiv, pokazalo je istraživanje!
Foto: Screenshot HRT

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica na odlasku, uklonila s Pantovčaka na početku svog mandata bistu Josipa Broza Tita.

Čim su se doznali rezultati izbora krenula su nagađanja hoće li novoizabrani predsjednik Zoran Milanović bistu vratiti. Neki iz SDP-a ga potiču da to uradi, on se nećka… A što misle građani?

U istraživanju CRO Demoskopu za siječanj, koje provodi RTL u suradnji s Promocijom plus, na pitanje treba li bistu vratiti odmah ili naknadno, potvrdno je odgovorila tek četvrtina birača, a da joj na Pantovčaku nije mjesto ili da treba ostati u Muzeju Hrvatskog zagorja, gdje se sada nalazi, poručuje gotovo 62 posto ispitanika.

TREBA LI TITA VRATITI NA PANTOVČAK: Golema većina građana je protiv, pokazalo je istraživanje!

“Ne vraćanju” češće je kod birača gotovo svih političkih stranaka, pa i SDP-a, HSS-a i Živog zida.

Očekivano “ne” je još uvjerljivije kod birača HDZ-a, Mosta, Hrvatskih suverenista i Neovisnih za Hrvatsku. Jedina stranka čiji su se birači češće izjasnili za povratak Titove biste je – IDS! To je jedno od najnesretnijih pitanja, rekao je sam Milanović nakon što je izabran, ali i znakovito dodao da Pantovčak nije muzej tako da će se tamo očito useliti – bez Tita.