U četvrtak u Posušju predstavljanje knjige ‘Rane priče’ autora Stanislava Bašića

Stanislav Bašić

U kinodvorani u Posušju će u četvrtak, 20. rujna s početkom u 19:30 biti održano predstavljanje knjige Rane priče autora Stanislava Bašića.

U programu predstavljanja će, pored autora, sudjelovati recenzentica Radica Leko, književnica Miljenka Koštro čitat će ulomke iz knjige, dok će se Branko Leko osvrnuti na djelo kao čitatelj.

Organizator predstavljanja je HKD Napredak, podružnica Posušje. Rane priče sačinjavaju opisana sjećanja nastala sedamdesetih godina prošloga stoljeća, za autorova boravka i života u Sarajevu.

Stanislav Bašić rođen je 15. travnja 1945. godine u Broćancu. Osnovnu školu polazio je u Broćancu i Posušju. Učiteljsku školu završio je 1964. godine u Mostaru, a Filozofski fakultet 1971. godine u Sarajevu, odakle 1977. godine seli u Sinj, potom u Trogir, a zatim u Zadar.

Od 1977. godine novinar je Slobodne Dalmacije. On je pjesnik, pripovjedač, književni kritičar, proučavatelj fenomena New age.

Potpisnik je pisma “sedmorice” objavljenoga u Vjesniku 28. siječnja 1971. godine, kao svojevrsne Deklaracije o položaju hrvatskoga jezika i kulture u BIH.